Schrijven in de Sixties; familie- en levensGEDICHTEN?!
Hallo cursisten en andere schrijfliefhebbers,
Het nieuwe jaar lijkt nog ver weg: de goede Sint en het kerstkindje moeten hun verjaardag zelfs nog vieren. Toch wil ik je vast een preview geven, want mijn workshops beginnen al in januari. Ik verheug me erop om weer met de liefhebbers aan de slag te gaan!
Okee, hoofd en agenda geleegd? GO:
SchrijfSafari naar de Sixties; zondag 21 februari
Het Tropenmuseum heeft een blitse tentoonstelling die mij als kind van de jaren zestig in vuur en vlam zet. Daarom organiseer ik weer een SchrijfSafari, deze keer: tekst jagen bij de retro iconen uit onze jeugd in het Tropenmuseum!
We speuren naar kunst, mode, design en onze eigen herinneringen, achtervolgen ideeën, vangen tekst en eindigen met een voorleesronde.Kijk- en schrijfworkshop van 3 uur, Tropenmuseum, zondag 21 februari.
Twee workshops gedichten schrijven: Poëzieweek, vrijdag 29 januari
Ter gelegenheid van de Poëzieweek biedt de OBA poëzieworkshops aan. Bij mij kun je op vrijdag 29 januari aansluiten in de filialen Linnaeus (ochtend) en Diemen (middag).
Ik stem de inhoud af op het thema van de week, Herinneringen. (Heb je de smaak te pakken, dan kun je hiermee verder in een cursus van acht lessen: Familie- en levensGEDICHTEN schrijven!)
Cursus Familie- en levensGEDICHTEN schrijven
Familie- en levensGEDICHTEN? Jazeker, dit gloednieuwe genre heb ik net ontworpen.
Wil jij familieverhalen of levensverhalen schrijven? Laat je hier verrassen: familie- en levensverhalen kunnen in allerlei genres vorm krijgen, ook in poëzie.
Ik leer je werken in verschillende versvormen met hun eigen literaire technieken. Wanneer je deze inzet voor verhalen uit of over je eigen familie, krijg je een ketting van nieuwe miniatuurtjes.
In februari en maart 2016 kun je acht woensdagochtenden aan de slag in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Indische buurt (Javaplein). Verdiep je in familie- en levensgedichten: doe mee!
Feedback leren geven en ontvangen
Op zaterdag 30 januari geef ik een masterclass voor Dactylus. Deze academie voor schrijfdocenten verzorgt professionalisering en specialisatie voor docenten creatief schrijven en schrijvers die met groepen werken. Zij kunnen met deze training hun basiskennis aanscherpen. De masterclass Feedback behandelt de ins en outs van heel verschillende feedbacksystemen. Na deze training lever je cursisten meer leeropbrengst uit de feedback en bewaak je tegelijk de tijd in de groep efficiënter.
Dactylus organiseert in het voorjaar de cursus Dichten Durven Doen – Lesgeven met poëzie door Margriet van Bebber, ook voor schrijfdocenten.
Schrijven met pijn: creatieve mediation
In de vorige nieuwsbrief vertelde ik over mijn plannen voor een bijzondere thematische cursus voor: Schrijven met pijn. Deze cursus heeft meer voeten in de aarde dan een ‘gewone’ cursus. Het concrete nieuws laat dan ook nog even op zich wachten. Meer over Schrijven met Pijn dit voorjaar op mijn website.
Ben je geïnteresseerd in deze cursus, of ken je mensen voor wie deze interessant is, wil je mij dan mailen op sieneke@sienekederooij.nl? Zo kan ik de belangstelling voor het onderwerp peilen. Ik houd je dan persoonlijk op de hoogte. Dankjewel!
Tot ziens bij een van mijn schrijfactiviteiten vanaf eind januari.
Wil je vriendinnen of familie meenemen? Zegt en stuurt het voort.
Hartelijke groet, Sieneke
Geef een reactie