Contact / links

contactinformatie | mijn relaties in het boekenvak en het creatief schrijven

Contact

Bestelling of opdracht, vragen en opmerkingen? Mail mij direct.
Je kunt me ook benaderen via LinkedIn.

Privacyverklaring

Lees hier meer over de manier waarop ik omga met persoonlijke gegevens.

Colofon

© tekst: Sieneke de Rooij, Amsterdam
© illustraties: Tineke Meirink, Helen van Vliet; foto’s: familie De Rooij 
© website: Pixelstyle Webdiensten, Amsterdam

Uitgeverijen

pArt Stichting Special ArtsBoeken en verhalen van mijn hand zijn verschenen bij o.a. Gottmer, Educatieve uitgeverij Maretak, Uitgeverij RubinsteinThe House of Books, Noordhoff Uitgevers (v/h Wolters-Noordhoff), Zirkoon, Zwijsen Educatief, Uitgeverij Leopold, Uitgeverij Ploegsma.
Tizio Apps maakte vijf apps van de peuterboekjes die ik met Tineke Meirink publiceerde.
Artikelen zijn verschenen in o.a. NAWE Magazine, Creative Writing and Education, pArt van stichting Special Arts.

Partners in cursussen en workshops

OBA aankondiging 3Ik heb cursussen en workshops in creatief schrijven verzorgd voor o.a.
de Openbare Bibliotheek Amsterdam,
Scriptplus, de Schrijversacademie, Editio,
Dactylus | academie voor schrijfdocenten,
de Vlaams-Nederlandse kalligrafievereniging Scriptores,
Taalweb Amsterdam, het Literatuurhuis Utrecht en
de Society of Children’s book Writers and Illustrators, SCWBI Netherlands.

Alles over schrijven

Schrijven OnlineSchrijven Online is de grootste schrijfcommunity voor het Nederlandse taalgebied. Daarbij hoort het tijdschrift Schrijven Magazine.

De Vlaamse organisatie is Creatief Schrijven België, met het tijdschrift Verzin. Deze leuke club organiseert elk voorjaar de grote Belgische Schrijfdag, steeds in een andere stad. Een aanrader (met een weekendje België eraan vast, natuurlijk).

Dactylus academie voor schrijfdocentenDe opleiding tot Docent Creatief Schrijven kun je volgen bij Dactylus | academie voor schrijfdocenten.

Kinderboekenschrijvers en -illustratoren

  • Tineke Meirink Sieneke de RooijTineke Meirink en ik kennen elkaar uit de uitgeverij. We werkten samen aan schoolboeken van ThiemeMeulenhoff. Daarna vonden we het leuk om ons in te leven in wat peuters en kleuters bezighoudt en maakten we 5 peuterboekjes en het verhalenboek De lente van… Tineke heeft al heel wat mooie kinderboeken geïllustreerd, zie haar site en webwinkel.
  • Helen van Vliet maakt schitterende illustraties, sterk en vertederend tegelijk. Ze won twee keer de BNO-prijs in de categorie Boek van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers. Met Helen samen maakte ik Een boom vol familie en Kas en Fleur.
  • Peter van Harmelen is de illustrator van Erk en Ork. Hij heeft het precies zo gedaan als ik Erk en Ork in gedachten voor me zag. Zelf ben ik dol op Erk en Ork, omdat ik zo vrolijk van ze word.
  • Caroline Ellerbeck heeft de Gouden Boekjes over Yindee en Mumba geïllustreerd. De olifantjes zijn in het boekje net zo lief als in het echt, en alles wat je over Artis ziet klopt ook precies.

Sites over boeken en andere kunst voor kinderen

Stichting Plint poëziekaartenMijn favorieten: het KinderboekenmuseumBoekie-boekie, Het PoëziepaleisSchool der Poëzie, Kinderboekenpagina KjoekLeesplein.nl, en bovenaan mijn lijstje:
Stichting Plint voor prachtige poëziecadeaus.