sienekederooij-nieuwjaarskaart2020
31 dec 2019

Roaring Twenties

/
Posted By
/
Comments0

16 u, 31 december. De meeste collega’s zijn naar huis, het gebouw wordt stil, buiten gaat de volumeknop omhoog.

sienekederooij-sterretjes
Vuurwerk 1963

Nog even en dan gaan we de Roaring Twenties in. Eindelijk mogen wij die ook meemaken! Weten jullie al hoe je deze jaren zult laten brullen?

Het wordt een bijzondere Oudejaarsavond, want we knallen een nieuw decennium binnen. Een mooi zeldzaam getal: 2020, de vorige keer dat het zo fraai was, was in de middeleeuwen (1010).

0000, 1010, 2020, en het volgende wordt 3030.

0000 begonnen we te tellen en namen we ons voor nog lang en gelukkig te leven.
1010 begon op een zondag (Juliaanse kalender). Later in het jaar bevroor de Nijl.
2020 begint aardig wat warmer, en mistig. Het is de 20e verjaardag van de beroemde Millennium Bug, die direct na haar geboorte al met pensioen ging. Gefeliciteerd, MillyBug! 

Inmiddels weten we dat Vrede op Aarde fictie is. Er komt nooit vrede op de hele aarde tegelijk. Laten degenen die er warmpjes bijzitten hun zegeningen tellen en daarvan iets delen met degenen er niet zoveel te tellen hebben.

3030 … dan zij wij allemaal weg, maar MillyBug viert haar 1030e verjaardag. De Aarde is allang tot stof vergaan, of is weer overgenomen door de natuur zoals de oude Mayatempels. Of… mensen zullen eindelijk leven zoals ons in The Jetsons was voorgespiegeld en in hun eigen vissenkom naar hun werk vliegen.

Poll: zullen we ’tweeduizendtwintig’ zeggen of ’twintigtwintig’?

Op naar the great Roaring Twenties. Geluk en gezondheid, en sterretjes voor iedereen!

Leave a Reply