5 jan 2011

Loket voor lief en leed – uw verhaal!

Loket voor lief en leedLoket voor Lief en Leed geeft ruimte aan verhalen die met de burgerlijke stand te maken hebben.

In 2011 is het 200 jaar geleden dat de Burgerlijke Stand werd ingevoerd in Nederland. Per 1 maart 1811 werden de Franse wetten ook in Nederland van kracht. De belangrijkste gebeurtenissen uit het leven werden sindsdien vastgelegd: geboorte, huwelijk en overlijden.

Elke week zal TV Noord een aflevering onder de naam ‘Loket voor Lief en Leed’ uitzenden, een verhaal of onderwerp dat met de burgerlijke stand te maken heeft. Dit kan een bijzonder familieverhaal zijn, een geschenk bij de geboorte of huwelijk dat in de familie bewaard is gebleven of een verkeerd geschreven familienaam die zijn eigen leven ging leiden. Elke aflevering vertelt haar eigen verhaal en wijst de kijker op de mogelijkheden om zelf naar informatie over eigen familie te zoeken.

Daarnaast is er het weblog www.loketvoorliefenleed.nl waarop allerlei bijzondere verhalen verteld worden die met geboorte, huwelijk of overlijden in de periode 1811-1960 te maken hebben. Verhalen die anders nooit verteld worden.

Doe zelf mee: Iedereen met een mooi, grappig of bijzonder familieverhaal kan dit aanleveren via e-mail: info@groningerarchieven.nl

1 Response

  1. Beste mensen,

    Wat een prachtig programma, wij genieten!!
    Het leek ons wel leuk om het eens over Tun van Bespert te hebbenb.
    Hij is een voorvader van mijn man Dirk en mij en ook van een vriendin Klazien Geertsema.
    We hebben veel verhalen over hem gehoord en er zijn familieboeken en wapens bekend. Wilt u er eens induiken, het is een interessante man en familie.
    Verder staat mijn naam in de familieboeken van Ommelander geslachten, dat is van mijn vaders kant;
    Klaas Ritzema (moeder Kunje Mulder hoort ook bij dat geslacht.)
    Verder wil ik nog even kwijt aan Egge Knol dat Klaas-Martin (onze zoon) dokter Knol AZG als dokter had en dat we hele goede, warme herinneringen aan hem koesteren. gr. van Kunny.

Leave a Reply