Workshop en cursus

Inspiratie - wat wil ik je meegeven in alle activiteiten met creatief schrijven?

Workshops en cursussen: blijven genieten van schrijven!

Glas en kaartjesWat wil ik je meegeven?

Zelf vind ik schrijven fantastisch. Het is heerlijk om verbaasd te zitten kijken naar wat er nu weer uit je vingers is gekomen. Mijn ‘missie’ is mensen het plezier van schrijven te laten ervaren.
Ik wil de ervaring overbrengen: Jij kunt schrijven, geniet ervan! Ook lezen hoort daarbij, en ik geef dan ook graag teksten door waarmee je thuis meer kunt.

Plezier krijgen en warmlopen in het creatief schrijven staan centraal in mijn workshops. Het gaat om ‘creatief schrijven in de breedte’ en ik zorg voor veel variatie. Variatie in werkvormen, locatie (we gaan ook eens naar buiten), inhoud en eindproducten.
De les zit vol verrassingen: wat ik aanbied en wat er uit de deelnemers zelf loskomt. Dat is altijd weer verbazend.

Mijn begeleiding gaat om inspiratie en vrijer gaan schrijven. Ik stel geen specifieke eisen aan eindresultaten. Iedereen kan op haar/zijn eigen niveau meedoen. Beginners en gevorderden kunnen veel aan elkaar hebben. Ik heb gewerkt met kinderen in het basisonderwijs, met ouderen (lezing + levensverhalen schrijven), en met alle leeftijden ertussenin.

Alle schrijfactiviteiten vind je onder Activiteiten.

Had ik dat maar eerder geweten!Goed idee: tijd voor jouw tekst

Tijd vinden om te schrijven is voor veel mensen een probleem. Deelnemen aan een cursus of workshop kan ook tot doel hebben dat je eindelijk eens tot schrijven komt en ideeën opdoet om thuis mee verder te gaan. Voor schilderen ga je ook naar een club, zingen doe je in een koor. Lukt het schrijven thuis niet, dan wel in een groep. Want wat wil je: blijven genieten van schrijven!

Een motto van de voormalige Stichting Schrijven, waar mijn werkleven in het Creatief Schrijven begon, is voor mij nog steeds heel krachtig. ‘Had ik dat maar eerder geweten.’
Een effectieve cursus en een uitdagende workshop halen je verbeelding uit de winterstal. Je ideeën huppelen als koetjes na de winter de wei weer in. Daar word jij vrolijk van, en je komt vanzelf in actie.

Als je een schip wilt bouwen, roep dan geen mensen bij elkaar om voor hout te zorgen, orders te geven en het werk te verdelen, maar roep in hen het verlangen wakker naar de uitgestrekte, eindeloze zee.’ 
(‘Si tu veux construire un bateau, ne rassemble pas des hommes pour aller chercher du bois, préparer des outils, répartir les tâches, alléger le travail… mais enseigne aux gens la nostalgie de l’infini de la mer.’)
Antoine de Saint-Exupéry, schrijver van De kleine prins