19 aug 2013

Nieuwe app in de maak

app, kinderboeken, Sieneke de Rooij, Tineke Meirink, Tizio, dierenverhalen; kleuters, peutersIk werk weer aan een nieuwe app. Ook dit wordt een boekje voor peuters en kleuters van Tineke Meirink en mij.
De app bevat drie vrolijke verhalen over boerderijdieren uit het boek De lente van… Kalf, Big, Lam, Ros, Kip3, Pup en Annabel, dat eerder als prentenboek verscheen.

Prachtige illustraties van Tineke, een mooie app van TizioPublishing. Ik kijk ernaar uit om met deze app de boer op te gaan. In versie 1.0 verschijnt de app tweetalig, in Nederlands en Engels. Deze bevat de verhalen van Kalf, Big en Lam.

Vandaag heb ik teksten zitten bewerken, een klusje waarbij ik helemaal in mijn element ben. Vorige maand zocht ik achtergrondmuziekjes uit. Leuk om te doen: ik wilde bij elk dier een sfeer hebben die mij aan het dier deed denken. Lam: zacht en vriendelijk; Big: een ondeugende avonturier, en Kalf: een jonge onderzoekster. Een vleugje country, want het zijn ten slotte boerderijdieren.
Tussendoor krijg ik van Tizio testversies opgestuurd via het programma TestFlight, waarin we elkaar correcties doorgeven tot het product klaar is om bij Apple te worden ingediend.

Testen doe ik ook voor de apps van Chantal Bourgonje, die prachtige verhalen schrijft én illustreert. Ik mag ze vertalen en als schrijver geniet ik daar bijzonder van. Mijn favoriet van haar is Woeste Grijze Muis; en vooral de trailer op YouTube met de stem van mijn broer Jan!

En nu maar hopen dat deze app zo goed zal lopen dat we ook de verhalen van Ros, Kip3 en Pup nog in een tweede app kunnen verwerken.
En Annabel? Over haar later meer.

Leave a Reply