30 nov 2010

Ministerie van Verhalen

Nick Hornby opende onlangs ‘The Ministry of Stories’ – het Ministerie van Verhalen in het Oost-Londense Hoxton. Hier een video over het project.

Het Engelse project is afgekeken van de stadsverhalenprojecten die Dave Eggers in de Verenigde Staten startte. Hornby opende eenzelfde soort verhalenproject voor jongeren in Londen, samen met Ben Payne en Lucy Macnab. Hoewel de winkel er van buiten uit zal zien als een kruising tussen een feest- en fantasywinkel, gaat het van binnen om schrijf- en leesworkshops. Ook andere auteurs als Zadie Smith, Roddy Doyle en Michael Morpurgo zullen aanwezig zijn.

Het verhalenproject wordt ondersteund door de Arts Council. Hornby heeft de afgelopen maanden op zijn blog flink gelobbyed om vrijwilligers te krijgen voor zijn project. “We gaan werkfeesten houden en hebben vrijwilligers nodig om te schilderen, bouwen, om schoon te maken en dingen vast te houden, terwijl iemand anders aan het boren is,” was een van de oproepen. Ook werd gevraagd om kantoorspullen te doneren, evenals kinderboeken, schoonmaakmiddelen en zelfs een auto/vrachtwagen.

Het belangrijkste is dat het Ministerie van Verhalen gratis verhalenworkshops zal geven in het straatarme Oost-Londen. “Het gaat niet alleen om verhalen,” zo voegt Hornby toe, “Ook om liedjes, toneel, journalistiek en graphic novels.”

Met dank aan Schrijven Online !

Leave a Reply