18 nov 2009

De boot naar Lemmer op Fries nieuws

friese_vlagMijn nieuwe boek verscheen op de Friese tv! Omrop Fryslân heeft er een nieuwsitem van gemaakt. Het is uitgezonden op de Friese zender op maandag 23-11, vanaf 19 uur op de oneven uren en staat nu nog op de site van Omrop Fryslân bij Utstjoering mist (Uitzending gemist). Hier op Hjoed, het komt helemaal achterin de uitzending (na de gamers en vóór de ijs-Bonifatius).

Leeuwarden-Lemmer 248Dinsdag een leuke opnamedag in Lemmer beleefd met Wieteke, Harm en Dirk als team van Omrop Fryslân. Het weer was schitterend: harde wind en zon, Nederland op zijn mooist. Veel kleine stukjes interview bij de Sluis in Lemmer, en nog even in het museum de Lemster Oudheidkamer, de Lemster Fiifgea. De burgemeester van Lemmer, Dick Stellingwerf, vertelt over de herdenking van de scheepsramp met de Jan Nieveen en de Groningen IV op 8 januari 2010.

Ik hoop dat mijn lievelingsshot erin is gebleven: waar ik als een zeemansvrouw tegen de wind in op de Sluis op het schip sta te wachten. Wat voelde ik mij even Fries, en dat terwijl ik maar een kwartje ben. Bedankt, Omrop Fryslân!

Leave a Reply