26 jun 2013

Autobiografie Piet Burgers verschenen

/
Posted By
/
Comments0
/
levensverhaal; Piet Burgers; Sieneke de Rooij

Piet Burgers, Met open vizier

Zo’n drie jaar geleden kreeg ik telefoon.
‘Met Burgers uit Lemmer. Zeg, moet je eens luisteren, ik wil mijn levensverhaal schrijven, en nou dacht ik, jij kan me wel helpen.’
Piet Burgers was op dat moment 89 jaar en hij wilde zijn verhaal voor zijn 90e verjaardag presenteren.

Piet was het verhaal begonnen in 1921 en had dapper doorgeschreven tot 1973, maar strandde toen op vragen als: wat moet ik er wel en niet in zetten?
In de jaren daarna had ik regelmatig contact met Piet. Stukjes meelezen, bevestigen dat het goed ging, hier en daar wat advies geven.
Piet is een enorme doorzetter en hoewel zijn eerste deadline verstreek, gaf hij de enorme klus niet op. Hij mobiliseerde her en der vrijwilligers om hem te helpen en dat was niet moeilijk, want Piets charme is onweerstaanbaar.

Deze charme lees je ook in zijn levensverhaal. Zijn wortels in de Amsterdamse Jordaan gaven hem de humor waarmee hij op zijn 90e zat te schrijven.
Tekenend voor Piet is ook dit: met de verkoop van zijn boek wil hij Lotte van der Kort steunen. Lottes Leven zamelt geld in voor de behandeling van Lotte van der Kort die door een zwaar ongeluk invalide raakte. Lotte kan in Amerika een stamcel- en zuurstoftherapie krijgen maar daar is 150.000 euro voor nodig.

Lees meer over Piet Burgers boek, en bestel het via zijn eigen site www.pietburgers.nl.

Hulde Piet! Ik ben trots op jouw doorzettingsvermogen en op het resultaat.
Mooi gedaan, je laat een heel leven achter om te lezen. Sieneke

Leave a Reply