11 mei 2012

Artikelen pArt – kunst van mensen met handicap

/
Posted By
/
Comments0
/

Olga's notities

In tijdschrift pArt van Special Arts zijn twee artikelen van mijn hand verschenen.

Het eerste, Poëzie mijn vriend: je bent er als ik het nodig vind, gaat over de gedichtengroep in Amstelrade. Bij deze zorgorganisatie in Amsterdam organiseerde Fienie Gerekink een poëzieclub voor het lezen, schrijven en bespreken van gedichten. 5 enthousiaste deelnemers schrijven naar aanleiding van een gedicht van Remco Campert hun eigen tekst.

Het tweede, Een grote sterke traan, is een interview met dichteres Olga Burova. Zij liep door een virus ernstig en blijvend hersenletsel op. Het schrijven van gedichten helpt haar om haar gedachten te ordenen en de waarde van haar leven te blijven ervaren.

Ik heb met veel plezier en bewondering gevolgd hoe deze mensen met beperkingen in hun hersenfuncties actief bezig zijn met poëzie.
‘Maak niet de vergissing te denken dat ik het niet kan!’ zei Clovis op Amstelrade. En Olga: ‘Ik wil ook iemand zijn die iets maakt. Dan is het mijn bestaan.’

Dank Amstelrade, dank Olga.

Leave a Reply