schrijfboeken Sieneke de Rooij
31 jan 2017

Artikel in LKCA themagids Cultuurparticipatie

/
Posted By
/
Comments0

LKCA Sieneke de Rooij Creatief schrijvenOnlangs verscheen mijn artikel Sneller, slordiger of juist scherper? Vragen bij computerend creatief schrijven in de themagids Zicht op actieve cultuurparticipatie, Thema’s en trends in praktijk en beleid. Dit is een uitgave van het LKCA – Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

De bundel biedt professionals, bestuurders, beleidsmakers en andere betrokken zicht op actuele thema’s en trends in de cultuureducatie en amateurkunst. Mijn artikel behandelt de invloed van de digitalisering op het creatief schrijven voor niet-professionele schrijvers en hun docenten.

Voor hun medewerking en betrokkenheid dank ik Floor Buschenhenke, onderzoeker aan het Huygensinstituut; Yvonne Kruiper, schrijver; Margriet van Bebber, Thomas van Aalten en Ellen Stoop, schrijvers/dichters en schrijfdocenten; Hennie van de Kar, tekstschrijver; Aukje Trotsenburg, Anneke Koehof en Jittie Hieminga, niet-professionele schrijvers en schrijfcursisten.

Leave a Reply