TypeOnsite Course
Date29 jan 2016 - 29 jan 2016
PlaceOBA Linnaeus (ochtend) en OBA Diemen (middag)
Seat0/0
Price€ 10,- met OBA-pas en 15,- zonder OBA-pas
Buy NowBook Now
Sieneke de Rooij cursus creatief schrijven familieverhaal

Sieneke de Rooij cursus creatief schrijven familieverhaalGedichten schrijven – heerlijk om te doen, voor jezelf én voor anderen. Een gedicht uit eigen pen is een prachtcadeau voor een speciale gelegenheid. Een gedicht ondersteunt een herdenking in stijl. Een gedicht kan herinneringen in bijzondere vorm vastleggen.

Heb je ooit gedichten geschreven? Of wil je het voor het eerst uitproberen? In mijn workshops kun je op je eigen niveau van kennis en ervaring aan de slag. We sluiten aan bij het thema van de Poëzieweek: herinneringen.

Beschouw deze workshop als een poëzieproeverij. En als het naar meer smaakt, kun je later aansluiten bij een cursus gedichten schrijven. In mijn voorjaarsprogramma zit in elk geval de bijzondere nieuwe uitvinding Familie- en levensGEDICHTEN schrijven!

Workshop 1

  • OBA Linnaeus Sieneke de Rooij creatief schrijvenLocatie: OBA Linnaeus; Linnaeusstraat 44, Amsterdam
  • Datum en tijd: vrijdag 29 januari 2016; ochtend 10-12 uur
  • Aantal deelnemers: 14
  • Prijs: € 10,- mét OBA-pas / € 15,- zonder OBA-pas
  • Inschrijven en betalen: mail linnaeus@oba.nl 

Workshop 2

  • Locatie: OBA Diemen; Wilhelminaplantsoen 126, Diemen
  • Datum en tijd: vrijdag 29 januari 2016; middag 14-16 uur
  • Aantal deelnemers: 14
  • Prijs: € 10,- mét OBA-pas / € 15,- zonder OBA-pas
  • Inschrijven en betalen: mail diemen@oba.nl

OBA workshop creatief schrijven Sieneke de RooijDe Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) biedt deze workshops aan ter gelegenheid van de Poëzieweek 2016. In de bibliotheken worden poëziekaarten met gedichten over het thema Herinneringen uitgedeeld.

Thema Poëzieweek 2016: Herinneringen

Poëzieweek 2016Onder het motto Jaren die druppelend versmelten staat de Poëzieweek in 2016 in het thema van herinneringen. Wie wordt er niet lyrisch als het gaat om mooie jeugd- of vakantieherinneringen? Evengoed zijn we bij momenten ontroerd door ons verleden, zowel collectief als individueel. We herinneren ons onze eerste kus, maar ook wanneer de Twin Towers ingestort zijn.

Herinneringen voeren ons terug naar een ver of nabij verleden, maar leiden ze ons soms ook niet om de tuin? Herinneringen kunnen ons op een roze wolk parkeren, maar kunnen ons evenzeer laten verdwalen in de minder aangename momenten van ons verleden. Poëzie is het genre bij uitstek om het verleden in woorden om te zetten, te bezingen, te bekritiseren, kortom, te herinneren.