TypeOnsite Course
Timeinformatie volgt
PlaceAmsterdam
Seat0/10
Price€ informatie volgt
Buy NowBook Now
schrijven met pijn Sieneke de Rooij Bijsluiter
schrijven met pijn Sieneke de Rooij Bijsluiter

Bijsluiter; door Sieneke

Ik bereid een bijzondere thematische cursus voor: Schrijven met pijn.

De cursus is bedoeld voor mensen die leven met chronische pijn. Zelf ben ik ervaringsdeskundige op dit gebied, en het onderwerp pijn fascineert mij al meer dan dertig jaar. Mijn vroegere beroepspraktijk als hypnotherapeut is zelfs begonnen vanuit interesse in alternatieve vormen van omgaan met pijn.

Pijn kun je met artistieke middelen verkennen en in verhalen of gedichten verwerken. Je teksten kun je delen en – dat garandeer ik je als ervaren schrijfdocent: we kunnen er af en toe hard om lachen.

In de cursus verkennen we pijn met literaire technieken. Welke kleuren en vormen heeft pijn; wat zijn de beste metaforen; hoe zien we pijn als een levensgezel; kunnen we pijn tot huisdier temmen of blijft ze altijd een wild dier; in gesprek met pijn; we lezen literaire fragmenten over pijn en maken een thriller van pijn.

Deze en andere schrijftechnieken kunnen je helpen inzicht te krijgen en anders met pijn te leven. De cursus is geen therapie, ik noem het dan ook nadrukkelijk: schrijven mét pijn. Dat betekent dat je pijn niet direct weg hoeft te toveren, maar dat je wellicht kunt samenwerken. Een soort creatieve mediation!

Sommigen zijn moedig in hun genoegens, anderen in hun pijn; sommigen in hun verlangens, anderen in hun angst; en weer anderen zijn lafaards in dezelfde omstandigheden. Socrates

Meer over de inhoud en andere praktische informatie binnenkort op mijn website. Ben je geïnteresseerd in deze cursus, of ken je mensen voor wie deze interessant is, wil je mij dan mailen op sieneke@sienekederooij.nl? Zo kan ik de belangstelling voor het onderwerp peilen. Dankjewel!

onzichtbaar ziekSchrijven met pijn staat op de site van de Stichting Onzichtbaar Ziekhier in het forum.